1.2 Spis dig ned i vægt
Nogle fødevarer har en så høj slankeværdi, at de umuligt kan få vægten til at stige, uanset hvor meget du spiser af dem!
Fødevarer med den højeste slankeværdi har en unik egenskab, som du kan bruge på en meget effektiv måde!
Det er nemlig fødevarer, som du umuligt kan tage på af, uanset hvor meget du spiser.
Disse fødevarer er blevet tildelt slankeværdi 10 (de fleste grøntsager og nogle frugter).
Jo mere du spiser af disse fødevarer, jo mere vil du tabe dig, og i mange tilfælde gælder det samme for slankeværdi 9 fødevarer, når de er tilberedt rigtigt (medmindre du har et meget lavt stofskifte).
Det skyldes, at disse fødevarer indeholder færre kalorier, end din krop bruger på at spise og fordøje dem (og på sin normale forbrænding i den tid, maden ligger i maven).
På kalorietabel.dk kan på en let og smart måde se, hvilke fødevarer, der har den højeste slankeværdi indenfor hver kategori.
Prøv fx at gå ind på: kalorietabel.dk/groentsager
Gå til kolonnen “Slankeværdi”.
Ude til venstre i tabellen står der: Vis […] linjer. Vælg at vise ALL.
Klik nu på ordet slankeværdi i tabellens kolonne for slankeværdi.
Du kan nu sortere fødevarerne, så dem med den højeste slankeværdi er øverst, og se hvilke fødevarer, der har slankeværdi 9 og 10.
Du vil da komme frem til en tabel (uddrag), der ser nogenlunde sådan ud:
Det samme kan du gøre med alle andre tabeller på kalorietabel.dk
Brug gerne lidt tid på at lære, hvilke fødevarer der har slankeværdi 9 og 10, så du ved hvilke fødevarer, du med særlig fordel kan:
- tilsætte retter med lavere slankeværdi
- lære at tilberede på måder, så du kan lide dem.
- tilsætte de retter du plejer at spise og holder af, så de får en højere slankeværdi?
Et måltid, der består af store mængder grøntsager sammen med lidt bønner eller linser og lidt fuldkorn eller kartofler, er et eksempel på et ideelt slankemåltid.
Vi kan også som tommelfingerregel sige, at hovedingrediensen i de fleste måltider bør være grøntsager — resten er tilbehør!
[frontend-checklist name=”Sikker slank — godt i gang”]
Nedenfor kan du skrive dine kommentarer, spørgsmål eller forslag til ovennævnte — og/eller evt. svare på andres kommentarer …