2.3 Gør det lettere ved at ændre dine omgivelser

kokken-grontsagerDet er en god ide at indrette dit køkken, dit køleskab, dine madskabe og andet i dit hjem, så du fristes til at spise sundere og på andre måder tilegner dig en livsstil, der hjælper dig ned i vægt.


En af de vigtigste forudsætninger for at ændre vaner — eller som i hvert fald kan gøre det langt lettere — er:

at dine omgivelser så vidt muligt matcher de vaner eller den adfærd, som du ønsker at tilegne dig.

En af de smarteste ting, du kan gøre, er derfor at tilpasse dine omgivelser, så:

1. det er mere besværligt at fortsætte de vaner, du ønsker at ændre

2. det er lettere og mere fristende at vælge det, du ønsker skal blive til nye vaner.

Det er især en udfordring at få indført en kost med tilstrækkelig høj slankeværdi, fordi mange usunde og kalorierige fødevarer er blevet fremstillet med henblik på at appellere til din medfødte og tilvænnede smag for sødt, salt og fedt — og din lyst eller måske trang til at spise disse fødevarer kan forhindre succes med dit vægttab.

Har du disse fødevarer omkring dig, risikerer du at overgive dig til dem eller bruge for meget energi på at modstå fristelsen til at spise dem. Det er meget lettere at overvinde trangen, når de ikke er i nærheden.

Ved at fjerne de fødevarer, du ønsker at undgå, fra din nærhed, bliver det lettere at undgå dem.

Ved at ændre på nogle ting i din hverdag, kan du samtidig gøre det lettere og mere fristende at spise de bedste fødevarer.

Det er med andre ord lettere at undgå de fødevarer, som du ikke bringer ind i dit hjem eller gemmer godt væk, og det er lettere at spise rigelige mængder sunde fødevarer, når de er lettilgængelige i huset, og ser fristende og lækre ud.

Prøv at udtænke flere måder, du kan gøre det mere besværligt at fortsætte de kostvaner, du ønsker at ændre, og holde dig til de kostvaner, du ønsker at indføre.

Når du gør en kost med høj slankeværdi og de daglige gåture så let som muligt at efterleve, bliver det mere overkommeligt at indarbejde disse to ændringer i dit liv, indtil de bliver til indgroede daglige vaner.

Hvad du kan gøre:

  • Find måder, der frister dig til at spise mere mad med højere slankeværdi.
  • Find måder, der gør det lettere for dig at gøre daglige gåture til en fast vane.
  • Skriv en liste af de ting, du kan ændre ved dine omgivelser, så det bliver lettere at vælge mad med højere slankeværdi og lettere at gøre de daglige gåture til en indgroet vane, og brug din liste som en slags tjekliste til at justeret dine omgivelser.


Din tjekliste

[frontend-checklist name=”Sikker slank — godt i gang”]

Nedenfor kan du skrive dine kommentarer, spørgsmål eller forslag til ovennævnte — og/eller evt. svare på andres kommentarer …

Skriv en kommentar