2. Klar til udfordringer

udfordringerFor de fleste overvægtige er der mange og store udfordringer forbundet med at løse sine vægtproblemer. Det gælder blandt andet om at være godt forberedt.


I nogle tilfælde går det så let med at indføre en kost med høj slankeværdi, at der ikke er ret mange udfordringer, men for de fleste overvægtige med langvarige vægtproblemer, vil der opstå mange og svære forhindringer på vejen.

Mere end noget andet er det dine kostvaner, der bestemmer din vægt, men — som du nok allerede har erfaret — kan det være overordentlig svært at gennemføre permanente ændringer i indgroede kostvaner.

Hvis det lykkes for dig at indføre og lære at holde af sunde kostvaner, hvor du kan spise dig mæt og tilfreds uden at få for mange kalorier, har du løst dine vægtproblemer, men det er både en udfordring at indføre de nye kostvaner, og at få dem indført på en måde, så du begynder at holde af dem.

Det er jo let at fortsætte med kostvaner, som du holder af og har det godt med. Det er derfor også let at fastholde de vægttab, du opnår, når din nye kost er blevet til en naturlig del af dine kostvaner, som du holder af.

Der kan bogstavelig talt være et utal af små og store individuelle udfordringer, der skal klares. Det kan fx være afhængighed af visse fødevarer, sociale situationer, smag, stress, vanemæssig overspisning, trøstespisning, hygge i form af søde sager, modstand mod kostændringer fra dine nærmeste, brug for kalorierig nydelser fra junkmad, fordi livet driller og giver for lidt nydelse osv.

Nogle kan klares let og hurtigt — andre kræver tid, tålmodighed og omtanke.

Der er især fire ting, som gør det lettere at få ændret dine kostvaner, og få succes med dit vægttab:

1) at fokusere på det vigtigste — at få indført mad med høj nok slankeværdi som du holder af — og glemme resten

2) at gøre daglige gåture til en vane

3) at ændre på dine omgivelser, så det er lettere at spise sundt det meste af tiden

4) at arbejde tålmodigt og vedholdende med dine udfordringer, og få løst problemerne på en god måde, så dine løsninger ikke bliver til fremtidige problemer.


Din tjekliste

[frontend-checklist name=”Sikker slank — godt i gang”]

Nedenfor kan du skrive dine kommentarer, spørgsmål eller forslag til ovennævnte — og/eller evt. svare på andres kommentarer …

Skriv en kommentar