3) Udfordringer

ancient-577064_1920Det er en god ide, at løse sine udfordringer trin for trin, og på en måde som holder på den lange bane.


Der er ofte mange udfordringer på vejen mod en idealvægt, også selv om du i en længere periode oplever et tilfredsstillende vægttab.

Du har størst chance for succes, hvis du koncentrerer dig om det vigtigste og løbende overvinder de forhindringer, der opstår.

Der er meget, som kan gøre det svært at indføre en kost med tilstrækkelig høj slankeværdi, men når du koncentrerer dig om det væsentlige, ved du også, hvilke problemer og udfordringer, du bliver nødt til at løse, og hvilke du ikke behøver at bruge tid og energi på.

Nedenfor kan du se en liste over de emner, der er eller vil komme sider og evt. debat om, hvis og når der er interesse for det. De bliver skrevet (og kan derefter debatteres) i den rækkefølge, der er interesse for dem.

Skriv i kommentarfeltet til sidst på denne side om, hvilke emner, du ønsker, vi tager op eller uddyber og evt. hvilke på listen, der er vigtigst for dig.

 • Måltider (er nu oprettet)
 • Afhængighed
  (Afhængig af raffinerede kalorierige fødevarer eller junkmad)
 • Overspiser
 • Motion og bevægelse
 • Søvn
 • Stress
 • Opbakning
 • Motivation
 • Viljestyrke (oprettet/revideret 17-01-2017)
 • Svært ved at ændre kostvaner – får det ikke gjort
 • Tager på igen

Det er sjældent, at de letteste løsninger er de bedste.

Forkerte løsninger bliver ofte til nye problemer. Brug derfor den fornødne tid og energi på at finde, indføre og holde fast i brugbare løsninger på dine vægtproblemer.

hjaelp-til-succes


Din tjekliste

[frontend-checklist name=”Sikker slank — godt i gang”]

Nedenfor kan du skrive dine kommentarer, spørgsmål eller forslag til ovennævnte — og/eller evt. svare på andres kommentarer …

14 kommentarer til “3. Udfordringer”

 1. Min udfordring er udover at skulle smide ca. 50 kg så har jeg kroniske sygdomme som giver mig en del smerter og skal finde en måde at få det til at passe sammen.

  Svar
  • Hej Lillemy
   En kost med høj slankeværdi er netop en kost, som både giver vægttab og vil være gavnlig ved de fleste sygdomme!
   Det er muligt, at du skal gennemføre nogle af kostændringerne i samråd med din læge (fx hvis du er på en speciel diæt fra din læge), men ellers foreslår jeg, at du læser programmet grundigt igennem, samtidig med, at du udfylder din tjekliste og evt. skriver spørgsmål eller kommentarer ved de enkelte trin — og gør alt, hvad du kan, for at gennemføre det.
   Skriv gerne løbende, hvordan det går med det, og hvis du løber ind i problemer.
   Med venlig hilsen
   John Buhl

   Svar
 2. Hej John
  Har fået gastric bypas operation i oktober 2010. Ved jeg skal passe på resten af livet. tabte mig 60 kilo fra 140 kg til 80 kg, men vejer i dag 87 kg og er 170cm høj. Så stort ønske at tabe 10 kg mere ved livsstilsændring/ slankekur selvom jeg godt ved at bmi tallet er stadig for høj ved 77 kg. Men bliver nogle gange skør af alle de informationer man får om kost og vægt.
  Så et godt råd til en god livsstil.
  Hilsen Gitte

  Svar
  • Hej Gitte
   Ja, der er mange meninger om kost og vægt, og det kan ikke undgå at skabe forvirring!
   En god løsning er at fokusere på det, som betyder mest, og lade resten ligge!
   Selv om din situation er speciel pga. operationen, ser jeg ingen problemer i, at du følger de anvisninger, du læser om i klubbens slankeprogram (samtidig med at du indtager de kosttilskud og følger andre anvisninger, som din læge sikkert har givet dig efter operationen).
   Lad mig vide, hvordan det går 🙂
   Mvh
   John

   Svar
 3. stop med at spise inden man er helt mæt – det er svært at lærer. jeg har forsøgt at lægge mit livstil om i hele 2016 . jeg har tabt 20 kg men er faldt lidt tilbage i den gamle stil igen . Ideen med slankeværdi vil jeg prøve at tjekke lidt mere. håber det kan giv mig det sidst skub.
  mit sværest tid på døgnet er når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen åhh så frister alt. kunne godt tænkte at få nogle ideer hva gør man.
  mvh
  kirsten

  Svar
  • Hej Kirsten
   Flot, at du tabte 20 kg.
   Nu gælder det om at løse de udfordringer, som kan få dig til at tage på igen.
   Husk de daglige gåture. Gør dem til en indgroet vane. Undervurder dem ikke!
   https://slankeklub.dk/2-2-daglige-gaature/
   Der er flere grunde til, at midt på dagen er et af de kritiske tidspunkter for mange. Viljestyrken kører på lavt blus efter en lang dag på arbejde, du er måske også småsulten og lidt småtræt. En rigtig dårlig komkbination, når du satser på at fravælge de fristelser, der let sætter sig!
   Vi får se, om andre kommer med ideer og tips til, hvad der virker for dem.
   (Der kommer snart en ny side om viljestyrke i klubben, som du måske kan finde inspiration fra).
   Mvh
   John

   Svar
 4. Jeg er med på teorien, tiltalende enkel, men erfaringen står tydeligere og tydeliger – det er svært at tabe f. eks 10 kg og endnu sværere at vedligeholde dem. Jeg sætter et mål på 5 kg !

  Svar
 5. Jeg har 4 emner som jeg gerne vil have uddybet.
  Afhængighed (varm mad – lidt rugbrød) elsker ellers råkost
  Overspisning spiser alt for meget af hovedmåltiderne
  Motivation og viljestyrke mangler jeg meget af
  Hilsen Wanda

  Svar
 6. Det er mit aftensmåltid. Jeg er ret så glad for Råkost, men ind imellem vil jeg gerne have varmt mad eller rugbrød. Så er det her jeg spiser alt for store portioner. Har prøvet at spise råkost sammen med, men det lykkedes ligesom ikke. Lige nu prøver jeg at spise råkost først, men så tænker jeg hele tiden på, at den varme mad bliver kold og det er ikke godt. hmmmm
  Gad vide om du forstår dette. 🙂
  Hilsen Wanda

  Svar
  • Hej Wanda.
   Forstår 🙂
   Èn fortalte, at hun spiste råkost, imens den varme mad simrede på komfuret (før den var helt klar). En anden, at hun spiste udskårne stykker af gulerødder, agurker og peberfrugt, imens hun tilberedte maden, og så kun spiste en lille grøn salat ved bordet.
   Håber du finder en løsning, der fungerer for dig 🙂
   Det gør jo ikke så meget, at du spiser store portioner, hvis blot måltidet indeholder masser af grøntsager og anden mad med høj slankeværdi.
   Mvh
   John

   Svar
 7. Weekender!
  Næsten alle mine udfordringer kommer i weekender ,= familiehygge, gæster, når vi er ude osv. osv.
  OM DET kunne jeg godt tænke mig at få gode råd og tips!!

  Svar

Skriv en kommentar