En naturlig løsning … uden medicin og kure

Det er Nomedicas formål at gøre dig i stand til selv at forebygge eller klare de fleste skavanker og sygdomme

Sundhed opnås ved at forebygge og fjerne årsagerne til sygdom og tilvejebringe de bedste livsbetingelser — og næsten aldrig ved blot at tage et eller andet præparat eller modtage behandling.

Kan du undvære medicin?

Det er kun i meget sjældne tilfælde nødvendigt, at anvende lægemidler ved sygdom. Men der er undtagelser, og det er naturligvis ikke altid en dårlig idé at indtage medicin. Når det er veldokumenteret, at medicin er nødvendig og gavnlig — at der ikke findes bedre løsninger — skal den selvfølgelig anvendes.

Mange tager medicin, fordi de har brug for den — i det mindste i en periode — men de fleste tager unødvendig medicin, fordi de tror, de ikke har andre muligheder. De ved ikke, at tilstrækkelig sund kost og livsstil i de fleste tilfælde gør medicin og behandling unødvendig. Det er dog vigtigt, at understrege, at eventuel nedtrapning af medicin altid skal foregå i samråd med lægen.

Naturmedicin

I nogle tilfælde kan naturmedicin lindre eller afhjælpe symptomer og sygdomme, men lad din læge vide, hvilke naturprodukter du indtager eller overvejer at indtage. Naturmedicin kan ikke umiddelbart erstatte lægeordineret medicin. Læs eventuelt mere om naturlægemidler.

Vitaminpiller og andre kosttilskud

Tilskud af vitaminer, mineraler eller andre kosttilskud kan i mange tilfælde være en god idé, men brug aldrig kosttilskud som erstatning for sunde kostvaner. Læs eventuelt mere om kosttilskud.

Helbredelse

Helbredelse er en uophørlig kraft i enhver levende organisme. Og kroppen helbreder næsten altid sig selv, hvis du sørger for de rette betingelser.

Du giver de selvhelbredende kræfter i kroppen de bedste muligheder for at genoprette sundhed:

  1. ved at fjerne de ydre og indre omstændigheder, der forstyrrer og belaster kroppens helbredende evner
  2. ved at tilvejebringe de bedste betingelser for sundhed — altså sund kost, god søvn, nok motion, frisk luft, solskin og følelsesmæssig balance.

Læs evt. mere om, hvad du kan gøre for at blive eller forblive rask her.

Tålmodighed

Vi vil af og til se mirakuløse resultater på kort tid, men ofte er helbredelse en proces, der kræver en personlig indsats og tålmodighed.

Symptomer kan ofte lindres eller forsvinde på kort tid med medicin eller behandling. Det er normalt ikke alt for svært at fjerne en hovedpine med smertestillende medicin eller fx akupunktur, hvorimod det ofte kræver større ændringer i fx kost og livsstil at fjerne årsagerne til hovedpinen, så den ikke vender tilbage.

Når du forbedrer din kost, genopretter eventuelle mangeltilstande, fjerner stress og undertrykkelse fra hverdagen — og på anden måde forbedrer dine livsbetingelser — bliver de helbredende processer i organismen i stand til at helbrede næsten enhver sygdom!

Helbredelse er kunsten at forbedre livsbetingelserne i tilstrækkeligt omfang, så de naturlige helbredende evner uhindret kan gøre deres arbejde.

Hver uge udsender Nomedica et gratis nyhedsbrev. Du kan se eksempler her.