slanke kvinde spejler sig

Hvordan slank

Af John Buhl den 03. januar 2015

Der er flere interessante detaljer og mange mere eller mindre uvæsentlige faktorer, der kan have en vis betydning for din vægt, men det, som betyder mest på længere sigt, er, at du hovedsageligt spiser sunde fødevarer, der mætter godt i forhold til deres indhold af kalorier, når du er sulten.

Spis nok af de fødevarer, der mætter mest i forhold til deres kalorieindhold.

Så enkelt er det.

Det vil derfor være det, vi fokuserer på her i klubben.

Det er til at finde ud af og, det virker!

De sunde fødevarer, som mætter godt i forhold til deres indhold af kalorier, er de fødevarer, som har fået en høj slankeværdi på kalorietabel.dk

Slankekur eller livsstil?

Det kan i nogle tilfælde være fint nok at gå på en eller anden kur for at sætte lidt ekstra skub i vægttabet, for at komme ud af afhængighed af visse fødevarer eller for at “nulstille” dine smagsløg (så sund slankemad derefter smager godt), men skrappe lynkure, der ikke følges op af en sund livsstil, er dømt til at mislykkes.

Det er let at falde for illusionen om, at en eller anden slankekur vil klare det hele, men alle, der har arbejdet seriøst med overvægtige, ved, at for de fleste er det ikke let at opnå og bevare en slank krop.

Når du går i gang med en ændret livsstil, kræver det noget andet, end når du følger en streng diæt i en kortere periode.

Hvad er bedst i det lange løb, at en anden tilrettelægger din kost, eller du selv fuldt ud forstår, hvordan tingene hænger sammen, og bliver i stand til at indføre kostvaner, der passer til netop dig og dit liv?

Selv om mange føler, at de behøver noget fast at holde sig til, er det sjældent holdbart i længden at følge et program en anden har udarbejdet:

  1. Du lærer ikke at tænke selv hvad angår din mad og kostvaner. Bagefter kommer problemet — hvad nu? Eftersom du jo ikke kan følge en slankekur resten af livet, vil du sandsynligvis langsomt glide tilbage til de kostvaner, som gjorde dig overvægtig, og inden længe kan du starte forfra.
  2. Du følger sandsynligvis planen, også selv om du ikke har lyst til at spise netop det, som er på menuen for i dag. Og du løber sandsynligvis før eller senere sur i det hele.

Det er langt bedre og sjovere at spise den slankemad, du har lyst til, når du har lyst til den.

Når du bliver i stand til at sammensætte en kost og livsstil, der vil løse dine vægtproblemer — og som passer til dig og dit liv — bliver det hele lettere en naturlig del af dine daglige vaner.

Forstå