Overvægt, galdesten og kolesterol

Mail fra en læser:
Efter et succesfuldt efterår med 9,5 kg vægttab på 2,5 måneder tog jeg på en velfortjent juleferie – og fik så mit andet anfald af galdesten – Mente lægen da han 1. juledag kl. 15.00 efter 12 timers smerte gav mig en smertestillende indsprøjtning – Jeg kunne så konstatere at det jeg troede var en madforgiftning efter en julefrokost primo december nok også var et anfald – For at blive klogere kunne jeg på netdoktor så finde ud af at galdestensanfald ofte kommer efter fed mad og ofte når man har tabt sig meget – Mit vægttab på mere end 10 % må vel komme ind under dette .

Jeg skal nu skannes for at finde ud af om der skal opereres – ventetid på en sådan i Grønland er 2 – 3 år – Men et sådant anfald i sig selv er en virkelig effektiv slankekur – ikke flere chokolader eller fed mad til mig!!! og det var ikke fordi jeg smovsede – Vi fik kalkun – Jeg spiste ikke skindet – sovsen var dog med piskefløde og jeg tog 2 gange af Ris a´lamanden – Af slik tog jeg en 4 – 6 stk. hjemmelavet konfekt med marcipan – Ikke voldsomt, men det var nok…

Jeg har bare aldrig hørt om dette så måske skulle man tage det med i et info – så de personer der kommer ud for det ved hvad det er for noget – og mindst lige så vigtigt at der er en god mulighed for at undgå anfald ved at “holde sig til kosten”.

Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om at jeg nok skal tabe de 1½ kg jeg tog på under juleferien igen – og også smide nogle flere kg.

Så vidt jeg har kunne læse mig til er en nedsættelse af kolesteroltallet godt – Hvordan gør man det ??

Og findes der et eller andet naturprodukt der kan “opløse” stenene – Jeg mener at have læst for mange år siden, at der findes noget der kan opløse nyresten så måske er der også noget til galdesten?

Hilsen
Birgit

Hej Birgit

Du nedsætter kolesteroltallet ved at gennemføre omfattende ændringer i din kost og livsstil.

Langt de fleste mennesker med højt kolesteroltal kan forholdsvist hurtigt få deres kolesteroltal ned ved at indføre gennemgribende forbedringer i deres kostvaner.

Læs denne artikel: Mere om kolesterol

Jeg kender ikke til og tror ikke på, at der findes naturprodukter, der kan opløse galdesten. Men lever du efter principperne i bøgerne “Hvordan Rask” og “Helbredende kost” er det med til at forebygge galdesten, for meget kolesterol og meget andet, der ikke er rart.

Med venlig hilsen
John Buhl


[Tidligere udgivet i slankenyt #18. Rettet/opdateret version udgivet på slankeklub.dk]

Skriv en kommentar