Kvinde tæller kalorier

Skal jeg tælle kalorier?

Hej John

Jeg skriver til dig, fordi jeg mangler hjælp nu. Jeg har nu tabt mig 17 kg. i en periode på 1½ år. Jeg har spist mindre og mere grønt + jeg har “cyklet” (en mellemting af step og cykling) i perioden. Dvs. ca. 15 km. ca. 4 gange om ugen.

Jeg spiser lidt mere i weekenderne. Og får da også alkohol ved alm. fester.

Nu er jeg gået helt i stå. Det har jo så været sommer og jul og jeg har taget 5 kg. på. Jeg dyrker stadig min motion. Jeg har endda lagt flere ben- og maveøvelser på. Jeg har sat mit kalorietal lidt længere ned, for nu SKAL jeg af med de “sølle” 5 kg. Problemet er bare at jeg tager på. Jeg har nu taget 1 kg. mere på. På bare en uge.

Spiser jeg for lidt? (indtager ca. 1200-1500 kcal. om dagen, nogen gange mindre) Hvad gør jeg forkert? Jeg er 40 år og vil ikke undvære “hyggen”. Jeg vil meget gerne af med de 5 kg. Jeg har nu holdt min vægt i 1 år. Jeg har anskaffet “Din Slankedagbog” og håber en vil hjælpe mig. I den kan jeg se at jeg skal skrive mit kalorieindtagelse …

Jeg håber du kan hjælpe mig. Jeg er kommet langt med dine bøger. De er bare gode.

På forhånd mange tak.
Lena

Hej Lena

Du kan sagtens bruge skankedagbogen, selv om du ikke skriver hvor mange kalorier, du indtager. Men det kan være en god idé at skrive kalorierne ned, indtil du er helt med på, hvor mange kalorier du ca. indtager dagligt (i gennemsnit over en periode).

Du gør det rigtige, og du vil snart begynde at tabe dig igen. Mere motion kan godt resultere i midlertidig øget vægt (lidt mere væske i kroppen, og muskler vejer mere end fedt).

Hvis du holder dig på et gennemsnit på et sted mellem 1.200 og 1.500 kcal dagligt (såfremt du tæller dage med fester og hygge med i dit gennemsnit!) vil du tabe dig — også selv om din vægt evt. svinger lidt op og ned. Det kan ikke undgås.

Hvis du følger principperne i Sikker Slank, spiser du ikke for lidt — du kan jo spise rigelig mættende mad i løbet af dagen, hvis du gør det rigtigt. Du kan især med fordel spise store mængder mad med slankeværdi 9 og 10. Se mere om det på kalorietabel.dk

Vær meget konsekvent med at udfylde slankedagbogen i en periode, indtil du præcist kan se, hvad du skal ændre for at tabe dig ned til din ønskevægt.

Med venlig hilsen
John Buhl


[Tidligere udgivet i slankenyt #17. Rettet/opdateret version udgivet på slankeklub.dk]

Skriv en kommentar