Tager det lang tid at lægge sin kost om?

For nogle år siden bragte jeg følgende mail i et nyhedsbrev:

Kære John

Nu har jeg prøvet de opskrifter der er i bogen jeg har købt hos dig (“303 Slankeopskrifter”) og vil lige rose den mange gange.

Jeg har tabt mig fra 75 kg til 55 kg som er min normalvægt på ca. fire måneder. Det syntes jeg er godt og har det meget bedre.

Det er en dejlig ting at gå ud at købe tøj i størrelse 38 frem for at købe i størrelse 44, så jeg er rigtig glad for den bog og lever efter den. Der er mange skønne ting i og man bliver mæt hver dag.

En anden ting der også er blevet meget bedre er min eksem. Den er næsten væk, da jeg ikke sveder mere, da jeg ikke er overvægtig, jeg kan ikke tåle at svede så meget, så det var det bedste jeg har gjort i hele mit liv — at få et nyt liv i en alder af 59 år. Det er bare så dejligt, så mange tak for at I er til og til andre: bare hæng i — det kan lykkes, hvis man bare har viljen og baglandet er i orden.

Min mand er stolt, når vi går ud, så det er dejligt at føle sig pæn.

De venligste hilsner Ulla Møller, én der aldrig bliver overvægtig mere.

Det medførte denne respons fra en anden læser:

Ja, ja John…

Det er det enkelte menneske der skal være FULDSTÆNDIG MOTIVERET.

Du kan ikke fra dag til dag lægge din kost om. Det tager laaaaaaaaang tid.

Det er fordi folk ikke er indstillet på det med tiden, hvis man siger til sig selv: Nu skal min livsstil lægges om. Det må gerne tage flere år. Så er det realistisk.

Men hvad sker der … også lige her på din side…. man bliver informeret/bombarderet med det hele på en gang.

Gi da folk en chance!!!!!!

Jeg vil gerne lige fortælle om mit forløb…. I maj måned for 2 år siden gik jeg til min læge. Hun konstaterede, at jeg har alt for højt blodtryk og diabetes.

Jeg har siden lagt min kost om, dyrket motion. Er nu kommet dertil at jeg har tabt 20 kilo og diætisten vil ikke se mig mere for jeg kan selv. Men det tager tid og i den tid man er i gang, der gider man sgu ikke høre om alle dem der er fede og hvad det koster samfundet og så videre og videre … sådan har jeg det i hvert tilfælde …

Nej man skulle hellere fortælle at man godt selv kan… men at det tager laaaaaaaang tid … tid, tid, tid.

Det kan ikke nytte, at der bliver skrevet…

“Jeg nåede min idealvægt på 4 måneder”. Det kan jo være at det ikke var den rigtige måde for alle andre.

Dette er mennesker det drejer sig om, vi er alle forskellige.

Men en ting er sikkert …disse hurtige vægtab som alle ønsker … det er ikke det ideelle for nogle af os.

Det var altså bare min mening. Det kan jo være den ikke passer med din, men nu kom jeg da af med lidt indeklemt.

Med venlig hilsen
Lotte

Hej Lotte

Håber det hjalp at komme af med det indeklemte 😉

Meget flot, at du har lagt din kost om og tabt 20 kilo!

Som du selv siger, er vi alle forskellige. Når nogle overvægtige ind imellem klarer at tabe sig og nå deres idealvægt hurtigt og på en god måde — og det sker altså også — er der ingen grund til at lade det være en hemmelighed.

Hvor hurtigt, du er i stand til at tabe dig, afhænger af flere faktorer. De to vigtigste er:

  1. at du taber dig på en fornuftig måde
  2. at du ændrer vaner på en god og effektiv måde

Du taber dig, uanset hvilket slankeprogram, du følger, så længe du indtager færre kalorier, end du bruger.

Der er med andre ord masser af forskellige diæter og slankeprogrammer, der kan give dig vægttab. Men det er kun, hvis du lærer at tabe dig på en sund og fornuftig måde, at det er til at holde ud i længden. Og det er kun, hvis du gør dine nye vaner til en del af din hverdag, at du er i stand til at fastholde dit vægttab. Det har du jo nok gjort, eftersom du har opnået et så flot resultat!

Hvor hurtigt og effektivt, du er i stand til at ændre de vaner, der skal ændres, afhænger i stor udstrækning af, hvordan du griber tingene an og dit temperament/din personlighed.

Nogle kan klare gennemgribende ændringer forholdsvis hurtigt. De fleste skal bruge tid. Mange skal bruge lang tid, og derfor væbne sig med en god portion tålmodighed.

Det er helt i orden, at det tager lang tid. Det er helt i orden og naturligvis bedre, hvis man kan klare det på forholdsvis kort tid.

Det vigtigste er ikke, hvor hurtigt det går, men at du ændrer sine kostvaner og livsstil på en måde, som du kan fastholde — ellers tager du jo blot det hele på igen — og for mange mennesker er det lettere at fastholde nye vaner, når ændringerne foregår gradvist over længere tid.

Det kan dog også tage for lang tid at ændre vaner og livsstil.

For de fleste af os er det vigtigt, at vore anstrengelser belønnes indenfor en overskuelig tid. Hvis du ændrer dine vaner for langsomt — og opnår et meget langsomt vægttab — er der al for stor risiko for, at du taber modet, før du har nået dit mål.

Jeg forsøger ikke at give indtryk af, at det er let at ændre vaner og tabe sig. For de fleste er det svært, endog meget svært!

Med venlig hilsen
John Buhl

– – –
Programmet beskrevet her i klubben, gør det hele lidt lettere for de fleste.
Læs evt. også e-bogen Sikker Slank — kort fortalt


[Tidligere udgivet i slankenyt #15. Rettet/opdateret version udgivet på slankeklub.dk]

Skriv en kommentar