Viljestyrke

Selv om du kan optræne din viljestyrke, handler det mest om at bruge den viljestyrke, som allerede har til din rådighed, på den bedste måde.


Eftersom det kan være en kæmpe udfordring at ændre vaner, får vi let den idé, at det er så svært, fordi vi mangler selvkontrol og viljestyrke.

Men med lidt omtanke og god planlægning har du nok viljestyrke til at gennemføre dit projekt.

Læs artiklen: Viljestyrke — hvordan får du nok?

Hvis du konstant løber ind i situationer, som kræver viljestyrke, risikerer du, at du ikke har nok til at gennemføre det, der betyder mest for dig.

I nogle perioder er det lettere at “holde sig i skindet” og få gennemført de ting, vi har sat os for, end i andre perioder. Når din viljestyrke er ved at være opbrugt og kører på lavt blus, bliver det sværere og sværere at tage de bedste beslutninger, og der skal mindre til, før du bliver fristet over evne.

Vi har alle en vis mængde viljestyrke, og vi kan lære at bruge den effektivt. En del af løsningen er at tilrettelægge dit liv og dine omgivelser, så du kan bruge din viljestyrke på de ting, der betyder mest for dig.

Tilrettelæg din omgivelser så de passer til dit slankeprojekt

Forsøg at tilrettelægge dine omgivelser, så du udsættes for så få fristelser som muligt, samtidigt med, at du tilrettelægger dine omgivelser, så de motiverer dig til at indføre og fasteholde de nye vaner, du satser på — som beskrevet i trin 2.3 Gør det lettere ved at ændre dine omgivelser

Tænk det hele igennem og tilrettelæg dine omgivelser, så de bedst muligt passer til dit projekt. Få dine omgivelser til at harmonere med din nye livsstil og det, du ønsker at opnå.

Der er især fem ting, du kan gøre for at øge din viljestyrke:

  1. Hold orden i dine ting.
  2. Vælg sunde kulhydrater.
  3. Få nok motion og bevægelse i hverdagen.
  4. Sørg for god søvn.
  5. Undgå situationer, der kræver viljestyrke.

Læs artiklen: Fem lette trin til mere viljestyrke

En anden interessant faktor er, at selvkontrol smitter!

Vi ved alle, hvor meget vores familie, venner, arbejdskollegaer og andre, vi ofte er sammen med, kan påvirke vores humør, velvære og holdninger. Alligevel undervurderer mange i hvor stor udstrækning, vi påvirkes af andre (især dem, vi ser op til).

Det kan faktisk være nok kun at se eller tænke på en person med god selvkontrol for at udvise den samme tilbageholdenhed. Det har en række undersøgelser vist. Forskere har også opdaget, at det modsatte er tilfældet — nemlig at mennesker med elendig selvkontrol let påvirker andre til også at få dårligere selvkontrol.

Læs artiklen: Selvkontrol smitter

Som beskrevet i min bog Kunsten at ændre vaner har flere undersøgelser vist, at for de fleste mennesker er mængden af støtte og vejledning vigtigere end deres personlighed, når de ønsker at nå et mål. Vi påvirkes ofte mere af vore omgivelser og vores omgangskreds, end vi umiddelbart er klar over.

Gør hvad du kan for at få støtte og opbakning fra din omgangskreds, når du sætter dig noget for. Få eventuelt hjælp og støtte fra andre, der har god selvkontrol.


Din tjekliste

[frontend-checklist name=”Sikker slank — godt i gang”]

Nedenfor kan du skrive dine kommentarer, spørgsmål eller forslag til ovennævnte — og/eller evt. svare på andres kommentarer …

Skriv en kommentar