Kvinde læser i bog

Forstå

Kvinde læser i bog

Der er ingen mangel på slankekure, som kan få dig ned i vægt, hvis du overholder dem.

Der er bogstavelig talt hundredvis af kure og diæter, der giver vægttab.

Uanset hvilken kur, du vælger, vil du tabe dig, så længe du indtager færre kalorier, end du forbrænder.

Derfor virker stort set alle slankekure og slankediæter … for en tid!

Det er derfor på tide at droppe jagten på effektive slankekure. Eftersom enhver kur, du kan overholde, vil give dig vægttab. Og eftersom stort set alle overvægtige, der taber sig, tager det tabte på igen, er det tid til at fokusere på noget andet end vægttab, når du vil ned i vægt!

Det handler om, hvordan du bliver i stand til at fastholde de vægttab, du opnår.

Det eneste, der på længere sigt betyder noget, er:

  1. hvor god du er til at ændre de vaner, der har gjort dig overvægtig
  2. i hvilken udstrækning, du er i stand til at indføre en sund kost og livsstil, som du begynder at holde så meget af, at du rimelig let kan fortsætte en fornuftig livsstil efter, du har tabt dig.

Formålet er ikke så meget, at du begynder at tabe dig med det samme, når du ændrer kostvaner — selv om det ofte sker — men, at du lærer, hvordan tingene hænger sammen, får alle relevante spørgsmål besvaret, og får indført nogle fornuftige vaner, som du både lærer at holde af og som giver dig vægttab.

Kom helt væk fra forskellige former for hokuspokus eller komplicerede principper om kostkombinering, syre-base balance, blodtypediæter, afgiftningskure, fastlagte menuer, udvalgte mængder af protein og kulhydrat, hvor mange måltider, du må spise osv.

Næsten alt i denne slankeklub handler om, hvordan du indfører og lærer at holde af sunde kostvaner, hvor du kan spise dig mæt og tilfreds uden at få for mange kalorier.

For de fleste af os er det allerede en kæmpe udfordring at ændre på vores kost og livsstil. Vi undgår derfor at gøre det sværere og mere kompliceret, end det behøver at være.

Opskrifter og menuplaner

Her i klubben satser vi på at ændre kost og livsstil frem for blot at spise en stribe fastlagte retter efter en kostplan.

Det holder ganske enkelt ikke i længden kun at bruge faste menuer med opskrifter, selv om det kan have sin berettigelse i kortere perioder og i helt specielle situationer.

Begynd dit slankeprojekt, før du går i gang

Det er værd at bruge lidt tid på at gennemtænke, hvorfor du er blevet overvægtig og hvilke vaner, du bør ændre.

For de fleste overvægtige er det første trin til succes med vægttab at blive helt bevidst om, hvilke vaner, der giver dem vægtproblemer.

Overvægtige, der har succes med at tabe sig, analyserer deres kostvaner og hvilke ændringer, de bør foretage. De lærer, hvordan tingene hænger sammen og, hvordan de bedst griber tingene an, så de kan ændre deres vaner på en effektiv måde.

Når du er helt klar over, hvorfor du er blevet overvægtig, kan du lettere vurdere hvilke vaner, du først og fremmest skal ændre.

Tænk det hele igennem og skriv de vigtigste vaner ned, som du ønsker eller bliver nødt til at ændre.

Er du i tvivl om, hvilke vaner, du skal ændre, eller hvordan du bedst taber dig, så læs alle tekster på slankeklub.dk og vurder løbende hvilke vaner, du kan ændre lidt på og hvilke nye vaner, der vil være overkommeligt for dig at indføre.

Forstå hvilke kostvaner og hvilken livsstil, der vil få dig ned i vægt — og som vil gøre det lettere for dig at fastholde de vægttab, du opnår.

Læs også bogen Sikker Slank (6. udgave), hvis du ikke allerede har læst bogen.

  1. Forstå helt, hvorfor netop du er blevet overvægtig. Hvilke vaner har gjort dig overvægtig? Hvilke vaner bliver du nødt til at ændre? Hvordan kan du erstatte dem med nye vaner, der kan løse dine vægtproblemer?
  2. Har du ubesvarede spørgsmål om overvægt og vægttab? Få alle spørgsmål af betydning besvaret, så du helt forstår, hvordan tingene hænger sammen, og hvad du kan gøre for at opnå vægttab, du kan fastholde.

Medmindre du selv lærer, hvordan du indfører fornuftige kostvaner, som du begynder at holde af, klarer du ikke dine vægtproblemer på længere sigt.

Mange af de ændringer, du foretager i dine kost og motionsvaner, er ændringer, der skal vare ved — noget du skal fortsætte med, også når du har tabt dig.

Følg med i slankenyheder

Hvis du ikke allerede er tilmeldt nyhedsbrevet Slankenyt kan du gøre det øverst på siden her. Nyhedsbrevet kommer en gang om ugen og vil også indeholde links til nye sider, nye slankehold og andet nyt i slankeklubben.

Af John Buhl den 03. januar 2015

Hold ud