Behøver jeg slet ikke at tænke på mængderne af mad?

Hej John,

Kan det virkelig passe, at jeg ikke behøver tænke så meget over mængderne? I din bog nævnes der ikke deciderede begrænsninger. Jeg kunne godt tænke mig at slippe for det med opmåling, vejning af mad og kalorietælling.

Jeg spiser gryn/müsli (GULD Müsli der indeholder tørrede frugter, havre og andre flager). Drikker skummet- og kærnemælk.

Får et par små skiver rugbrød hver dag. Fisk eller fjerkræ eller bønner + hytteost. Masser af grønt + frugt. Begrænset mængde af brune ris eller fuldkorns skruer. Drikker et par liter vand pr. dag.

Jeg mangler at komme af med små ti kilo, men vil gerne have det går hurtigt. Mine sorte rander under øjnene er forsvundet, energien er kommet tilbage og hud og hår er nærmest blevet et par år yngre at se på. Jeg er aktiv på jobbet, cykler fire – fem kilometer pr. dag og er 30 år. Spørgsmålet er altså om jeg skal ned på et bestemt antal kcal for at intensivere vægttabet?

Venlig hilsen
Gitte

Hej Gitte,

Hvis du spiser meget sundt, som beskrevet i bogen Sikker Slank, vil du helt automatisk indtage færre kalorier, end du forbrænder — uden at du behøver at veje maden eller tælle kalorier.

Det er kun nødvendigt at tælle kalorier, hvis du ikke spiser særlig sundt. Såfremt det meste af din mad har høj slankeværdi, slipper du for alt det besvær med at udregne og begrænse din indtagelse af mad.

Hvis du vil have mere fart på dit vægttab, kan du enten begynde at tælle kalorier — og holde dig på ca. 1.200 kalorier dagligt — ved fx at bruge http://kalorietabel.dk

Hvis du satser på 1.200 kcal bliver det nok reelt til lidt mere (de fleste undervurderer, hvor mange kalorier de indtager), men du vil tabe dig alligevel, når du kommer derned omkring.

Når alt kommer til alt, kan du kun opnå permanent succes med en kost og livsstil, du forholdsvis ubesværet kan følge resten af livet, og hvem gider hele tiden at veje maden, udregne kalorier eller bekymre sig for meget om, hvad man må og ikke må spise.

Men du kan gøre det endnu bedre ved blot at indtage væsentlig flere af de fødevarer, der har høj slankeværdi.

Med venlig hilsen
John Buhl


[Tidligere udgivet i slankenyt #16. Rettet/opdateret version udgivet på slankeklub.dk]

Skriv en kommentar